maandag 28 juli 2014

Zomerse tiramisu: aardbeientiramisu

Hou jij ook zo van tiramisu?

Dan heb ik voor jou de perfecte fruitige variant voor in de zomer: aardbeientiramisu!
Het is heerlijk zoet en lekker fris voor in de zomer.

Hieronder deel ik met jullie mijn receptje voor een portie van 6 personen. Eet smakelijk!



Benodigdheden:

  • 600g aardbeien
  • 100g kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 scheutje Amaretto (naar eigen smaak)
  • 2 dozen boudoirkoekjes
  • 3 eierdooiers
  • 3 eiwitten
  • 500g mascarpone
  • 200g geraspte witte chocolade (versiering)

Recept:

  1. Voeg 50g suiker, Amaretto en de aardbeien samen in een blender. Mix dit tot een glad mengsel.
  2. Doe de eierdooiers met de vanillesuiker en de andere 50g suiker in een grote kom. Klop dit tot een lichtgeel luchtig mengsel. Voeg aan dit mengsel 500g mascarpone toe en roer goed.
  3. Klop de eiwitten stijf en roer dit onder het mascarponemengsel. Opgelet: niet mixen of met een klopper, want dan breek je de opgeklopte eiwitten af! Gebruik bij voorkeur een spatel.
  4. Neem een schotel en smeer een laag mascarponemengsel.
  5. Leg hierop ene laag boudoirkoekjes.
  6. Overgiet deze koekjes met een laagje aardbeiensaus. Opgelet: niet te veel, maar ook niet te weinig. Ik zorg er meestal voor dat alle koekjes overgoten zijn met wat saus. Het is normaal dat dit vloeibaarder is dan de normale tiramisu en de lagen wat met elkaar gaan mengen.
  7. Herhaal dit alles tot de schotel gevuld is.
  8. Versiering: werk de schotel af met witte chocoladeschilfers en eventueel wat aardbeien.
  9. Laat een nachtje opstijven in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten