maandag 28 juli 2014

Klassieker: petit- beurre taart

Te lekker én te eenvoudig!

Koekjestaart of Petit- beurre taart


Dit dessert heb ik leren kennen door de familie. Mijn peter maakte vroeger steeds 'koekjestaart' voor mijn verjaardag en na enkele jaren heb ik de traditie overgenomen. Dit dessert is een echte klassieker en moet je zeker eens proberen te maken.

Koekjestaart of petit- beurre taart is iets dat je kan maken met groot en klein. Er komt geen oven of vuur bij kijken, waardoor je het kan maken overal waar je maar wil.

Ik heb deze taart ook gemaakt op stage met de kinderen en dit was een groot succes. Hieronder plaats ik het gedetailleerde stappenplan dat de kinderen zelf hebben toegepast. Print dit uit en ga zelf aan de slag!

Ingrediënten:

  • 250g boter
  • 250g bloemsuiker
  • 2 pakken petit beurre koekjes
  • chocolademelk (of koffie)
  • versiering

Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Houten lepel
  • Klopper
  • Plateau bedekt met zilverpapier
  • Messen
  • Diep bord

Stappenplan:

  1. Weeg 250g boter af en doe dit in een grote mengkom. Laat deze boter een tijdje uit de koelkast staan zodat hij zacht wordt. Dit doe je best op voorhand.
  2. Weeg 250g bloemsuiker af en voeg dit bij de boter in de mengkom. Meng het geheel met een houten lepel of een garde. Zorg dat alles goed onder elkaar gemengd is.
  3. Zet koffie of maak chocolademelk (cecemel) en giet dit in een diep bord.
  4. Leg de plateau met zilverpapier klaar. Maak een laag van koekjes op de plateau. Besmeer de koekjes met het botermengsel. (grootte: 3 x 4 = 12 koekjes)
  5. Neem nieuwe koekjes, dop deze kort in de koffie/chocolademelk en maak een nieuwe laag op de plateau.
  6. Smeer opnieuw een laag botermengsel.
  7. Herhaal dit tot de koekjes op zijn. De grootte van de taart kan je steeds aanpassen naar eigen wens.
  8. Smeer op het einde het overige botermengsel over de koekjestaart. Hier kan je dan de versiering op kleven, zoals smarties, hagelslag, etc.
  9. Laat de taart voldoende lang afkoelen in de koelkast, dan wordt hij des te lekkerder!

SMULLEN MAAR!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten