maandag 28 juli 2014

Gezonde muffins

Gezonde muffins met banaan en walnoten

 
Deze muffins met havermout zijn geweldig. Eenvoudig te maken, zoet, lekken én gezond!
Hoe rijper de banaan is die je gebruikt, hoe zoeter de muffin. Let op deze muffins bewaren niet zo lang als gewone muffins, dus niet te lang laten liggen en gewoon smullen!
 
 

Bereidingstijd: 15 min + 20 min in de oven

Portie: 7/8 muffins

Ingrediënten:

  • 125g havermout
  • 150ml melk (Ik heb halfvolle melk gebruikt)
  • 1 ei
  • 2 bananen (hoe rijper, hoe zoeter)
  • 2 theelepels kaneel (Ik heb speculaaskruiden gebruik, wegens gebrek aan kaneel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • handje walnoten (of hazelnoten)

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Prak de banaan samen met het ei fijn. Dit gaat ook makkelijker gaan als je banaan rijp genoeg is. Hak de noten fijn.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles zorgvuldig.
  4. Smeer de muffinbakplaat in met wat bakspray (of boter of bakvormpjes) en vul ze met beslag.
  5. Plaats 20 minuten in de oven.
TIP: Deze muffins zijn ook heerlijk om als gezond ontbijt te eten!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten