maandag 28 juli 2014

Chocolade- hazelnoot cupcakes

Chocolade- hazelnoot cupcakes

 
Dit receptje is eenvoudig en levert je overheerlijke cupcakes op!
 
 

Ingrediënten:

  • 170g chocolade (zwart of melk), voor te bakken gebruik ik doorgaans de zwarte chocolade.
  • 150g boter
  • 3 eieren
  • 125g suiker
  • 200g bloem
  • 125g gemalen hazelnoten

Recept:

  1. Smelt de chocolade en boter samen in een steelpan. Dit hoeft niet au bain marie op voorwaarde dat je voldoende roert. De boter zorgt namelijk voor voldoende vloeistof.
  2. Meng de eieren en suiker in een mengkom, totdat het mengsel een lichte kleur krijgt.
  3. Voeg er het chocolademengsel, de bloem en de hazelnoten aan toe en meng het geheel tot een homogeen deeg.
  4. Verdeel het geheel in cupcake bakvormpjes. Vul ze tot 3/4 van de volledige hoogte.
  5. Plaats ze gedurende 20 minuten in een oven op 180°C.
  6. Ze zijn voldoende gebakken wanneer het lemmet van het mes en volledig (of zo goed als) droog uitkomt. Laat ze afkoelen op een rooster.

Geniet ervan!

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten