Chocolade- hazelnoot cupcakes
Dit receptje is eenvoudig en levert je overheerlijke cupcakes op!
Ingrediënten:
- 170g chocolade (zwart of melk), voor te bakken gebruik ik doorgaans de zwarte chocolade.
- 150g boter
- 3 eieren
- 125g suiker
- 200g bloem
- 125g gemalen hazelnoten
Recept:
- Smelt de chocolade en boter samen in een steelpan. Dit hoeft niet au bain marie op voorwaarde dat je voldoende roert. De boter zorgt namelijk voor voldoende vloeistof.
- Meng de eieren en suiker in een mengkom, totdat het mengsel een lichte kleur krijgt.
- Voeg er het chocolademengsel, de bloem en de hazelnoten aan toe en meng het geheel tot een homogeen deeg.
- Verdeel het geheel in cupcake bakvormpjes. Vul ze tot 3/4 van de volledige hoogte.
- Plaats ze gedurende 20 minuten in een oven op 180°C.
- Ze zijn voldoende gebakken wanneer het lemmet van het mes en volledig (of zo goed als) droog uitkomt. Laat ze afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten