Speculaastiramisu
Na mijn fruitige tiramisu, mag ik zeker niet vergeten deze met jullie te delen. De enige echte speculaastiramisu. Deze variant is redelijk zwaar, maar oh zo lekker.
Ingrediƫnten:
- 125g speculaaskoekjes
- 250g mascarpone
- koffie
- 2 eierdooiers
- 1 eiwit
- 50g bloemsuiker
- 2 el Amaretto
- speculaas crumble (lotus)
Recept:
- Zet koffie.
- Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart.
- Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de Amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.
- Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
- Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder het mascarponemengsel.
- Dompel de speculaasjes kort in de koffie en leg ze in de schotel.
- Bedek de speculaasjes met een laag mascarponemengsel.
- Herhaal dit tot de schotel gevuld is.
- Ze de schotel 4u in de koelkast om op te stijven.
- Versier de tiramisu met speculaascrumble en was speculaaskoekjes naar eigen wens.
Geniet ervan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten