maandag 28 juli 2014

Speculaastiramisu

Na mijn fruitige tiramisu, mag ik zeker niet vergeten deze met jullie te delen. De enige echte speculaastiramisu. Deze variant is redelijk zwaar, maar oh zo lekker.


Ingrediƫnten:

  • 125g speculaaskoekjes
  • 250g mascarpone
  • koffie
  • 2 eierdooiers
  • 1 eiwit
  • 50g bloemsuiker
  • 2 el Amaretto
  • speculaas crumble (lotus)


Recept:

  1. Zet koffie.
  2. Splits de eieren en hou het eiwit van 1 ei apart.
  3. Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de Amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.
  4. Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
  5. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder het mascarponemengsel.
  6. Dompel de speculaasjes kort in de koffie en leg ze in de schotel.
  7. Bedek de speculaasjes met een laag mascarponemengsel.
  8. Herhaal dit tot de schotel gevuld is.
  9. Ze de schotel 4u in de koelkast om op te stijven.
  10. Versier de tiramisu met speculaascrumble en was speculaaskoekjes naar eigen wens.

Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten